מהן ארוחות חורף תאילנדיות טיפוסיות?
מאכלים ומנות חורף תאילנדיים מסורתיים עשויים לכלול:
- טום חאה גאי: מרק חלב קוקוס עם עוף, פטריות ולמון גראס.
- טום יאם: מרק חריף וחמצמץ עם שרימפס, פטריות ועשב לימון.
- Gaeng massaman: קארי בהשפעה מוסלמית העשוי מבשר בקר, תפוחי אדמה ובוטנים.
- Khao soi: מרק אטריות קארי צפון תאילנדי עשוי עם אטריות ביצים, עוף או בקר, ומגוון תבלינים.
- קאו פאד: אורז מטוגן עם בשר או פירות ים, ירקות וביצה.
- Pad see ew: מנת אטריות מוקפצות עשויה עם אטריות אורז רחבות, ברוקולי סיני ובשר או פירות ים.
- Gai pad med mamuang: עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו, בצל ופלפל.
- Gaeng kheow wan gai: קארי ירוק עם עוף, חלב קוקוס ומגוון ירקות.
- Yam pla duk foo: סלט חריף עשוי שפמנון מטוגן בשמן עמוק, מנגו ירוק ועשבי תיבול.
בנוסף למנות אלו, תאילנדים רבים אוכלים גם מאכלים חמים ומתובלים בחודשי החורף כדי לסייע בחימום הגוף.