מהם מאכלי חורף יהודיים מסורתיים?
המטבח היהודי הוא אוסף מגוון של אוכל המושפע מהאזורים והתרבויות השונות של קהילות יהודיות ברחבי העולם. הנה כמה דוגמאות למאכלי חורף יהודיים מסורתיים:
מרק כדורי מצות: מרק יהודי אשכנזי מסורתי העשוי מכדורי מצה (כופתאות העשויות מארוחת מצות) ומרק עוף.
חזה: נתח בקר בבישול איטי ולרוב מוגש עם תפוחי אדמה וירקות.
קוגל: סוג של תבשיל עשוי אטריות או תפוחי אדמה, זה יכול להיות מתוק או מלוח ולעתים קרובות מוגש כתוספת.
צ'ולנט: תבשיל אשכנזי מסורתי שמכינים בדרך כלל מבשר, תפוחי אדמה, שעועית ושעורה ונשאר לבישול לילה.
גפילטע פיש: מאכל אשכנזי מסורתי העשוי מדגים טחונים, לרוב מוגש כמתאבן עם חזרת וסלק.
לאטקס של חנוכה: לביבות תפוחי אדמה מטוגנות שהן אוכל מסורתי לחנוכה, מוגשות לרוב עם שמנת חמוצה או רסק תפוחים.
סופגניות: אוכל מסורתי לחנוכה, זו סופגנייה מטוגנת במילוי ג'לי או רפרפת.
רוגעלך: מאפה אשכנזי מסורתי העשוי מבצק פילו במילוי מגוון מילויים מתוקים כמו אגוזים, שוקולד ופירות.
אלו הן רק כמה דוגמאות למאכלי חורף יהודיים מסורתיים, יש עוד הרבה מאכלים טעימים ומנחמים מהם נהנים בקהילות יהודיות ברחבי העולם במהלך החודשים הקרים יותר.