מנות חורף מובילות של השפים המובילים בעולם

במהלך החורף, שפים מפורסמים רבים מציגים בתפריטיהם מנות ייחודיות וחמימות, כגון תבשילים, מרקים ופלחים. אם אתה מחפש השראה לאוכל חורפי, אתה בטוח תמצא אותה בין הדברים הבאים.

ביף וולינגטון של גורדון רמזי

ביף וולינגטון הוא מנה בריטית קלאסית המורכבת מפילה של שקדי בקר עטוף בקרום מאפה, עשוי לרוב עם בצק עלים. לגורדון רמזי, השף, המסעדן ואיש הטלוויזיה הידוע, יש גרסה משלו.

בגרסה של רמזי לביף וולינגטון, שקדי הבקר מצופים תחילה בתערובת של חרדל דיז'ון ועשבי תיבול קצוצים, ולאחר מכן עוטפים בשכבת פרושוטו ופטריות מוקפצות. לאחר מכן עוטפים את הבקר בבצק עלים ואופים. המנה המוגמרת מוגשת בדרך כלל עם רוטב יין אדום.

רמזי ידוע גם כמוסיף פאטה או כבד אווז לתערובת הפטריות, צורב את בשר הבקר לפני שעוטפים אותו במאפה, או מעל הוולינגטון ביצה מטוגנת או חמאת כמהין.

בטן חזיר צלויה של ג'יימי אוליבר

בטן החזיר הצלויה של ג'יימי אוליבר מתובלת בתערובת של עשבי תיבול ותבלינים, ולאחר מכן נצלה לאט בתנור עד שהיא פריכה מושלמת מבחוץ ונימוחה מבפנים.

כדי להכין את בטן החזיר, ג'יימי אוליבר מתחיל תחילה להבקיע את העור בתבנית צולבת. לאחר מכן הוא משפשף תערובת של מלח, סוכר ועשבי תיבול, כגון טימין ורוזמרין, לתוך הבשר, מוודא שהוא מצופה היטב. לאחר מכן משאירים את בטן החזיר למרינדה למשך מספר שעות או לילה, מה שמאפשר לטעמים לחדור לבשר ועוזר ליצור עור פריך.

כאשר מוכנה לצליה, בטן החזיר מוכנסת לתנור שחומם מראש ומבושלת בטמפרטורה גבוהה במשך 30 הדקות הראשונות כדי לעזור ליצור קרום פריך. לאחר מכן הטמפרטורה יורדת ובטן החזיר מבושלת במשך מספר שעות, ומדי פעם מבסוטה אותה בשומן החזיר שעבר.

ה-Classic Coq au Vin של מרקו פייר ווייט

ה-coq au vin הקלאסי של מרקו פייר ווייט הוא מאכל צרפתי מסורתי שעשוי עם עוף, יין אדום, בייקון, פטריות ובצל. המנה נעשית בדרך כלל עם תרנגול או תרנגולת מבוגרת, מכיוון שהבשר של ציפורים אלה נחשב לטעים יותר.

להכנת המנה, העוף מושך תחילה ביין אדום למשך מספר שעות כדי לאפשר לבשר לספוג את טעמי היין. לאחר מכן צורבים את העוף במחבת חמה עד שהוא משחים מכל הצדדים.

לאחר מכן מוסיפים בייקון, פטריות ובצל למחבת ומבשלים אותם עד שהם רכים. לאחר מכן מוסיפים למחבת את היין האדום שהעוף כבוש בו יחד עם ציר עוף וזר גרני.

לאחר מכן מכוסה המחבת והעוף מבושל בתערובת היין האדום והמרק עד שהעוף מבושל והטעמים מתמזגים יחדיו. לאחר שהעוף מבושל, המנה מוגשת בדרך כלל עם תוספת של תפוחי אדמה או אורז.