מאכלי חורף כדי להציל את הארנק שלך

יש הרבה אפשרויות טעימות ובמחיר סביר לאוכל במהלך חודשי החורף. אם אתה אוכל בתקציב נמוך, שקול כמה מהרעיונות הבאים.

מרקים ותבשילים

מרקים ותבשילים הם אחת הדרכים החסכוניות ביותר לאכול במהלך החורף. אתה יכול להכין אותם עם מרכיבים רבים ושונים, כולל אפשרויות לא יקרות כגון תפוחי אדמה, גזר ובצל. אם רוצים להפוך את הארוחה לממלאת יותר אז אפשר להוסיף גם בשר, אבל זה בהחלט לא מרכיב חיוני.

ירקות שורש

ישנם ירקות שורש רבים שנכנסים לעונה במהלך החורף, כמו תפוחי אדמה, לפת ופרצ'ינים, וכולם זולים יחסית. ניתן לצלות או למעוך אותם כתוספת, או להוסיף למרקים ותבשילים.

כרוב

יש הרבה מנות חורף מסורתיות העשויות באמצעות כרובים. בנוסף לעלי כרוב ממולאים, אפשר להכין מנות כמו סלט כרוב וכרוב כבוש, כולן זולות.

קישוא

דלעות רבות נכנסות לעונה במהלך החורף, כמו בוטנאט. את הירק הזול הזה אפשר לצלות, למעוך או להוסיף למרקים ותבשילים.

קטניות

שעועית, עדשים וחומוס הם לא רק זולים יחסית אלא גם מקור מצוין לחלבון. ניתן להשתמש בהם במגוון מנות, כגון מרקים, תבשילים וקארי.

קְוֵקֶר

שיבולת שועל היא חביבה על אנשים באקלים קר ברחבי העולם. זוהי אפשרות זולה ורב-תכליתית לארוחת בוקר שניתן להכין בדרכים רבות ושונות. ניתן להמתיק שיבולת שועל בדבש או סירופ מייפל, או להכין מלוח בתוספת ביצים וגבינה.

ראמן

אם אתם מחפשים ארוחה זולה שקל להכין אז ראמן הוא אופציה מצוינת. אתה יכול להכין אותו עם מרק מציר עוף, בקר או ירקות, ולאחר מכן להוסיף מבחר ירקות האהובים עליך.

לחם

הכנת לחם בבית יכולה להיות מאוד זולה וזה לא קשה בכלל. יתר על כן, הוא ממלא את הבית בניחוחות מקסימים המונעים את מזג האוויר האומלל בחוץ.

תפוחי אדמה

תפוח האדמה הוא אולי הירקות המגוון ביותר. ניתן לצלות, למעוך, להרתיח, לטגן, להכין מהם תפוצ'יפס או צ'יפס, להשתמש במרקים ועוד.

חשוב לזכור שתזונה מאוזנת חשובה לשמירה על הבריאות, ולכן כדאי לשלב מגוון מזונות שונים בארוחות. תכנון הארוחות מראש ורכישת מרכיבים בתפזורת יכולים גם לעזור לחסוך כסף. כמו כן, שקול להקפיא שאריות, זה יכול להיות מועיל במקרה של ימים עמוסים בלתי צפויים.

בנוסף למוצרי מזון אלו, תוכלו לנסות לקנות גם תוצרת עונתית, שלרוב זולה יותר מקניית המיובאים. לבסוף, שקול להצטרף לגינה קהילתית או לשוק איכרים ולקבל תוצרת טרייה ובעלות נמוכה.