מהם מזונות החורף הטובים ביותר ללא גלוטן?
הנה כמה דוגמאות למאכלי חורף נטולי גלוטן הנחשבים לכמה מהטובים ביותר:
- ירקות שורש צלויים כמו בטטה, גזר ופרצ'ינף עם זילוף של עשבי תיבול ותבלינים.
- דלעת חורף כמו דלעת חמאה וצנובר צלויה או מרוחה במרקים ותבשילים.
- תבשילים ומרקים עשויים עם מרק ללא גלוטן ומעבים עם תפוחי אדמה או עמילן תירס במקום קמח, עם מגוון ירקות ובשרים.
- ריזוטו ללא גלוטן עשוי עם דגנים ללא גלוטן כמו קינואה, דוחן ואמרנט
- אלטרנטיבות לפסטה ללא גלוטן כמו אטריות אורז, אטריות קינואה ואטריות על בסיס ירקות עם רטבים בהשראת חורף.
- קינוחי חורף נטולי גלוטן ומוצרי מאפה כגון ג'ינג'ר, פאי דלעת וקליפת מנטה העשויים עם תערובות קמח ללא גלוטן.
- משקאות חמים ללא גלוטן כמו קקאו, קפה ותה במגוון תבלינים וטעמים.
- פירות העונה כגון הדרים ורימון המשולבים בסלטים, קינוחים ומשקאות.
- קערות דגנים ללא גלוטן עם תערובת של דגנים מבושלים, ירקות חורף, אגוזים וזרעים ורוטב בטעם.
- מתכונים לבישול איטי וסיר אינסטנט המשתמשים במרכיבים ללא גלוטן וניתנים להתאמה אישית לפי הטעם האישי.
חשוב לציין שאפשרויות ללא גלוטן עשויות להיות בעלות מרקם וטעם שונים מאלה המקבילות המכילות גלוטן, ותמיד כדאי לקרוא את תווית המרכיבים כדי להבטיח שהמזון באמת נטול גלוטן.