מהן ארוחות החורף הצרפתיות הטובות ביותר?
צרפת ידועה במורשת הקולינרית העשירה שלה, ויש הרבה ארוחות חורף טעימות הפופולריות במדינה. הנה כמה דוגמאות לארוחות חורף צרפתיות מסורתיות:
Pot-au-Feu: תבשיל דשן עשוי מבשר בקר, ירקות ומח עצם. זוהי מנה צרפתית מסורתית המוגשת לרוב עם מגוון תבלינים כגון חרדל, קורנישונים וחזרת.
קוק או וין: מאכל צרפתי קלאסי עשוי עוף מבושל ביין אדום, בייקון ופטריות. זוהי מנה מנחמת ומלאת טעם שמושלמת לערבי חורף קרים.
רקלט: מנה שוויצרית מסורתית הפופולרית גם בצרפת, רקלט היא סוג של גבינה שנמסה ומגרדת על תפוחי אדמה ותוספות אחרות כגון חמוצים, בשר מרפא ובצל.
Potée: סוג של תבשיל העשוי מבשר חזיר, בייקון וירקות. זוהי מנה דשנה ומנחמת המושלמת לימי החורף הקרים.
מרק בצל צרפתי: מרק מנחם עשוי בצל מקורמל, מרק בקר ומעליו לחם וגבינת גרוייר מותכת.
Bouillabaisse: תבשיל דגים קלאסי שמקורו בעיר הנמל מרסיי, הוא עשוי ממגוון דגים ורכיכות, עגבניות ועשבי תיבול.
Tarte Tatin: טארט תפוחים צרפתי מסורתי המיוצר על ידי קרמל התפוחים בחמאה וסוכר לפני אפייתם בבצק מאפה.
אלו רק כמה דוגמאות לארוחות חורף צרפתיות מסורתיות, יש עוד הרבה מנות טעימות ומנחמות שפופולריות בארץ בחודשים הקרים יותר.