מהם מאכלי חורף מקסיקנים קלאסיים?
המטבח המקסיקני ידוע בטעמיו העשירים והמורכבים, ובשימוש במגוון רחב של תבלינים. הנה כמה דוגמאות למאכלי חורף מקסיקנים מסורתיים:
Pozole: מרק מקסיקני מסורתי העשוי מהומיני (גרעיני תירס מיובשים) וחזיר או עוף, לעתים קרובות בטעם צ'ילי, שום ותבלינים.
Tamales: מאכל מקסיקני מסורתי עשוי מאסה (בצק תירס) וממולא במילויים שונים כגון עוף, חזיר או גבינה ומאודה בקליפת תירס.
Birria: תבשיל מקסיקני מסורתי עשוי בשר, בדרך כלל בקר או עיזים, ומגוון תבלינים, הוא מוגש בדרך כלל עם טורטיות, בצל וכוסברה.
Sopa de Fideo: מרק אטריות מקסיקני מסורתי עשוי פסטה דקה דמויית ורמיצ'לי, רוטב עגבניות ומרק עוף או בקר.
אטולים: משקה מקסיקני מסורתי עשוי מאסה, חלב וממתיקים, לעתים קרובות בטעם שוקולד, וניל או פירות.
Buñuelos: מאפה מקסיקני מסורתי מטוגן, המוגש לרוב כקינוח או כנשנוש, הם מוגשים לרוב עם סירופ או דבש ומפזרים קינמון וסוכר.
פונצ'ה: פונץ' פירות מקסיקני מסורתי המיוצר עם מגוון פירות, תבלינים וממתיקים, הוא מוגש לעתים קרובות במהלך עונת החגים.
אלו הן רק כמה דוגמאות למאכלי חורף מקסיקנים מסורתיים, יש עוד הרבה מאכלים טעימים ומנחמים שנהנים מהם במקסיקו במהלך החודשים הקרים יותר.