מהם מזונות חורף יפניים מסורתיים?
המטבח היפני ידוע בדגש שלו על מרכיבים טריים, הכנה פשוטה וטעמים עדינים. הנה כמה דוגמאות למאכלי חורף יפניים מסורתיים:
אודן: מנה בסיר אחד עשויה עוגות דגים, ביצים קשות, צנון דייקון וקונג'אק, לעתים קרובות היא מבושלת במרק דאשי.
Nabe: סוג של צלחת סיר חמה שמכינים בדרך כלל עם מגוון של פירות ים, בשר וירקות. זוהי מנה מנחמת וטעימה המושלמת לערבי חורף קרים.
ראמן: מנה יפנית מסורתית עשויה עם אטריות חיטה בסגנון סיני במרק על בסיס בשר או דגים ולעתים קרובות מוגש עם תוספות שונות כמו חזיר פרוס, אצות מיובשות, בצל ירוק וביצים.
מוצ'י: עוגת אורז דביק יפנית מסורתית, היא ממולאת לרוב במשחת שעועית מתוקה וניתן לצלות, לטגן או להגיש במרק מתוק.
קגמי מוצ'י: קישוט מסורתי לשנה החדשה, זוהי עוגת מוצ'י עגולה שמעליה עוגת מוצ'י קטנה יותר, המסמלת את המראה וההשתקפות.
זוני: מרק יפני מסורתי לראש השנה, הוא עשוי מעוגת אורז מוצ'י ומגוון ירקות ופירות ים ונאכל כארוחה הראשונה של השנה החדשה.
פוגו: מעדן עשוי מדג נפוח, זה נחשב