איזה מאכלים היוונים אוכלים בחורף?
המטבח היווני ידוע בדגש שלו על מרכיבים טריים וטעמים נועזים. הנה כמה דוגמאות למאכלי חורף יווניים מסורתיים:
מרקים: מרקים יווניים הם לבביים ומנחמים, ולעתים קרובות עשויים עם ירקות, קטניות ודגנים. כמה מרקים יווניים פופולריים כוללים זיופים (מרק עדשים), kotosoupa avgolemono (מרק עוף וביצה-לימון) וקקביה (מרק דגים).
תבשילים: תבשילים יווניים, או "סטיפאדו", עשויים מבשר, ירקות ותבלינים ולרוב מוגשים על אורז. כמה תבשילים פופולריים כוללים קוקיניסטו (תבשיל בקר) וקוטופולו סטו פורנו (עוף אפוי בתנור עם עגבניות ובצל).
דולמאדים: עלי גפן ממולאים פופולריים במטבח היווני, ולעתים קרובות הם ממולאים בתערובת של אורז, עשבי תיבול ולפעמים בשר.
Pastitsio: גרסה יוונית של לזניה עשויה עם רוטב בשר ועגבניות, שכבת פסטה ורוטב בשמל שמנת מעל.
קפטדס: קציצות יווניות עשויות מבשר בקר, טלה או חזיר טחון ומוגשות עם מגוון רטבים או גרביים.
קולוריה: לחם יווני מסורתי בצורת טבעת, הנאכל בדרך כלל כחטיף או עם מטבלים.
Loukoumades: סופגניות יווניות, מטוגנות בשמן עמוק ואז מוזלפות בדבש וקינמון, הן קינוח או אוכל רחוב פופולרי.
אלו הן רק כמה דוגמאות למאכלי חורף יווניים מסורתיים, יש עוד הרבה מאכלים טעימים ומנחמים שנהנים מהם ביוון במהלך החודשים הקרים יותר.