מהם מאכלי חורף הולנדיים טיפוסיים?
הולנד ידועה במאכלי החורף הלבביים והמנחמים שלה. הנה כמה דוגמאות למאכלי חורף הולנדיים מסורתיים:
סטמפפוט: סוג של תבשיל פירה שמיוצר בדרך כלל עם מגוון ירקות כמו קייל, גזר או אנדיב. זה מוגש לעתים קרובות עם נקניק או בייקון מעושן.
Erwtensoep: מרק אפונה סמיך שעשוי בדרך כלל עם אפונה מפוצלת, חזיר ובייקון. זוהי מנה הולנדית פופולרית המוגשת לעתים קרובות במהלך החודשים הקרים יותר.
Hutspot: מאכל הולנדי מסורתי העשוי מתפוחי אדמה, בצל וגזר. זה מוגש לעתים קרובות עם רוטב ובשר, כגון רוקוורסט (נקניק מעושן).
Rookworst: נקניק הולנדית מסורתית העשויה מבשר חזיר ובשר בקר, היא מוגשת לעתים קרובות עם פירה או סטמפפוט.
Poffertjes: מיני פנקייק הולנדי מסורתי, עשוי בדרך כלל מקמח כוסמת ושמרים. הם מוגשים בדרך כלל עם חמאה ואבקת סוכר.
אוליבולן : סוג של סופגניה הולנדית שאוכלים באופן מסורתי בערב השנה החדשה. זה בצק מטוגן עמוק שלעיתים קרובות מלא בצימוקים או דומדמניות ומאובק באבקת סוכר.
Boerenkoolstamppot: וריאציה נוספת של ה-Stamppot, הוא עשוי מקייל ותפוחי אדמה ומוגש בדרך כלל עם רווקוורסט או בייקון מעושן.
אלו הן רק כמה דוגמאות למאכלי החורף ההולנדיים המסורתיים, יש הרבה מנות מסורתיות אחרות הפופולריות בחודשים הקרים יותר.