מהם מאכלי חורף איטלקיים קלאסיים?
המטבח האיטלקי ידוע בדגש שלו על מרכיבים טריים, הכנה פשוטה וטעמים נועזים. הנה כמה דוגמאות למאכלי חורף איטלקיים מסורתיים:
ריזוטו: מנת אורז שמנת שמכינים לרוב מרכיבים עונתיים כמו פטריות, כמהין או דלעת.
מינסטרונה: מרק ירקות דשן שמכינים בדרך כלל ממגוון ירקות, שעועית ופסטה.
פולנטה: מאכל איטלקי מסורתי העשוי מקמח תירס, הוא מוגש לרוב כתוספת או בתוספת בשר, גבינה או פטריות.
Ossobuco: מנה מילאנו עשויה עם שוקי עגל צלויים, היא מוגשת בדרך כלל עם גרמולטה וריזוטו.
לזניה: מנת פסטה בשכבות קלאסית עשויה מבשר או ירקות, בשמל ורוטב עגבניות.
טירמיסו: קינוח איטלקי מסורתי עשוי מסקרפונה, קפה ו-ladyfinger.
נקניקים וערמונים: במהלך החורף, נקניקים וערמונים נמכרים לרוב ברוכלים והם חטיפים פופולריים.
8. קוטקינו ולנטיצ'י: ארוחה מסורתית הנצרכת בערב השנה החדשה, נקניקיית חזיר בשם cotechino מוגשת עם עדשים אשר מאמינים להביא מזל טוב ושגשוג לשנה החדשה.
אלו הן רק כמה דוגמאות למאכלי חורף איטלקיים מסורתיים, יש עוד הרבה מאכלים טעימים ומנחמים שנהנים מהם באיטליה במהלך החודשים הקרים יותר.