מהן מנות הפתיחה החורפיות הקלאסיות?
החורף הוא זמן מצוין למנות ראשונות חמות ומנחמות שניתן ליהנות מהן כמנה עיקרית במהלך החודשים הקרים יותר. הנה כמה מנות חורף פופולריות וטעימות:
- הודו או בשר חזיר צלוי: מוגש באופן מסורתי בחג המולד ובחג ההודיה.
- צלי סיר: מנת בקר או חזיר בבישול איטי המוגשת לרוב עם תפוחי אדמה וגזר.
- תבשילים: כמו תבשיל בקר, תבשיל עוף או תבשיל טלה, הם מאכלים לבביים ומנחמים המושלמים לערבי חורף קרים.
- תבשילי קדירה: כמו לזניה, פאי רועים וסיר פאי, הם אוכל מנחם המושלם לארוחת ערב משפחתית.
- מרקים: כמו מרק בצל צרפתי, מינסטרונה ומרק עדשים, הם מחממים ומנחמים ואפשר להגישם כמנה עיקרית.
- פסטה אפויה: כמו מקרוני וגבינה, ספגטי וקציצות, או זיטי אפוי, הם אוכל מנחם המושלם לארוחת ערב משפחתית.
- בשרים על האש: כגון סטייקים, צלעות חזיר ועוף, ניתן להגיש אותם עם מגוון צדדים כגון ירקות צלויים, פירה ורוטב.
